skip to Main Content
[font_awesome icon="phone" margin_right="5px" color="#000"] +358-400418197 [font_awesome icon="envelope" margin_right="5px" margin_left="20px" color="#000"] meku@nainenyliviiskyt.fi
Citylife

Citylife

Olen hirmu ihastunut kotikaupunkini Helsingin rientoihin.

Itse kaupunki tarjoaa toimintaa niin ohjelmana sen ylläpitämissä paikoissa kuin itse paikkoja. Eikä maksa mitään tai vain nimellisen summan.

Oodi on fantastinen. Ylipäätänsä kirjastot ovat tapahtuma alustoja monenlaiselle toiminnalle. Baana on fantsu. Ja siinä vain kuljetaan.

Stadikka, urheiluhallit, ladut ja jääkentät. Vain joitain mainitakseni. Ilmaiskonsertit, jättiscreenit ja kasvitieteellinen puutarha. Lukuisat puistot ja puistonpenkit. Kukkaistutukset tai valotaideteokset. Kaupunkilaisia hellitään monelle eri saralla.

Ja kun joukkoon otetaan mukaan yksityinen puoli, on monasti viikko buukattu. Sielläkin on ymmärretty, että nolla sisäänpääsy tai nimellinen oviraha tuo kansaa. Useimmiten maksavaa.

Ravintola Bar Malagassa on kirjailijailtoja. Niin kuin muutamassa kirjakaupassa ja jalostetummin lukupiirejä. Yksi uuden hotellin talvipuutarhabaarissa. Tyylikästä.

On julkkareita, taidenäyttelyn avajaisia sekä musiikki- että tanssiesityksiä.

Kaupunki on kulttuurikeidas ja ihmisen asialla.

Olin lauantaina päivän kestävällä Cityretriitillä. Se oli kertaluontoinen ja sinne pääsi vain ennakkoilmoituksella. Mutta pääsin, kun olin ajoissa.

Se oli keskellä kaupunkia, kattojen yllä ja lounas kauppatorin kupeessa, ihmisvilinän vieressä. Se rauhoitti, maadoitti, venytti ja inspiroi. Aivan upea kokemus kaupungin sydämessä. Citylifeä parhaimmillaan.

Olen stadifani. Olen suomifani. Olen lähialuefani. Täältä löytyy mitä vaan, kun tutkii, kiinnostuu ja antautuu. Oman kaupungin vietäväksi.

Nautitaan stadista. Lomalla ja arkena.

Valokuvat Amanda Sofie Boström ja Laura Malmivaara.

Verkkosivujen suunnittelu ja toteutus Taina Marjanen mothership.fi

Back To Top