skip to Main Content
[font_awesome icon="phone" margin_right="5px" color="#000"] +358-400418197 [font_awesome icon="envelope" margin_right="5px" margin_left="20px" color="#000"] meku@nainenyliviiskyt.fi

Spa

Rakastan hoitoja. Kaikenlaisia. Kauneudenhoitoa; kampaaja, manikyyri, pedikyyri, kasvot ja sokerointi ovat ihania (paitsi SE sokerointi), mutta vartalohoidot. Hmmmm…kropan hemmottelu, se raukeus ja tuoksumaailma. Rentoutunut keho; puhtaat, hivenen karheat pyyhkeet, lipsuttimet ja kuohkea tai ilmavan ohut kietaisutakki. Jälkioloa; teehetki, maustettu vesi ja pienet purtavat. Seesteinen ympäristö. Spa roomalaisittain, itämaisin tunnelmin tai talven ympäröimänä..
Luksusta.
Pyrin suosimaan paikallista, sellaista elämystä, mikä on sille ympäristölle ominaista. Sisiliassa Etnan laavakuorinta-mutakylpy, Thaimaassa Lemon Grass, kylpynä sekä öljynä että juomana ja täällä Suomessa lakka-kuorinta tai vaikka kuppaus. Saunarituaalit ja tuore vihta. Erilaista, mutta jotenkin samanlaista.
Lymfa, ayurveda, kuumakivi- tai vartalohieronnat, kuorinnat ja kylvyt. Ylellistä. Niin hurmaavan ylellistä. Turhamaista? Ei tippaakaan, ei edes piennen pientä kleopatran maitokylpytippaa!
Hoidot ovat sielun ravintoa ja mielen virkistystä. Tiedän heti, tulenko paikkaan uudelleen vai vain kerran kokeilemaan. Vastaanotto on tärkeä; luontainen luontevuus, kiireettömyys, ei liikaa, eikä liian vähän. Se on mahdollista, mutta harvemmin toteutuvaa. Onnistuu, kun ei yritä tai suorita vaan aistii ja ymmärtää. On  sisäistänyt sen mitä lupaa. Harmoniaa ja mielihyvää. Tehtävä on vaikea, sillä me kaikki (klisee) olemme erilaisia. Minä olen se nukahtava, pikkaisen kuorsaava tyyppi, joka arvostaa rauhallisuutta. Hoitajan hiljaisuus on valttia. Toisaalta, hoidotkin ovat erilaisia ja tuntemukset ainutlaatuisia.
Kokeilen uutta, innostun, saatan pettyä, mutta muutamassa paikassa käyn säännöllisesti. Täällä, asuinpaikkakunnallani on yksi varsinainen löytö. Siellä köllöttelen kuin P.J Hannikaisen laulussa  Oravan pesä : ”…ja vuoteena sammalet vihannat”. Pötköttelen aina lämpimällä turvevuoteella, vaikka olisin vain kulmat/ripset värjäyksessä.
On toinenkin paikka.
Vietän siellä aikaani niin usein kuin mahdollista. Rentoudun, viihdyn ja nautin. Rakastan sen ilmapiiriä. Lämpöä ja tuttuutta. Peilipöydällä on eri hoitoloista/kylpylöistä keräämäni tuoksukynttiläkokoelma. Tuoksun valitsen aina silloisen mieleni mukaan. Siellä ollessani, tunnen, että ne seitsemän chakraa ovat olemassa. Ne ovat minussa, tasapainossa.
Se on meidän makkari.

Valokuvat Amanda Sofie Boström ja Laura Malmivaara.

Verkkosivujen suunnittelu ja toteutus Taina Marjanen mothership.fi

Back To Top